Butiken

Boråsarnas fotoaffär sedan 1939

Donalds Foto har funnits sedan 1939, då en ung och ambitiös Donald Andersson öppnade dörrarna för första gången: Vi är inga nybörjare längre men ambitionerna är lika höga som 1939:

  • Alltid bästa service till våra kunder
  • Alltid först med den senaste tekniken
  • Alltid högsta kvalitet på sortimentet

Vår målsättning är att hjälpa dej att hitta rätt kamera i den djungel av kameror som idag finns på marknaden. Du kanske vill ha en enkel billig kamera eller en liten, mer sofistikerad modell, en mellanstor kompaktkamera med 18x zoom som ändå är lätt att få med sig, eller kanske rent av en avancerad större kamerautrustning med utbytbar optik och massor av tillbehör. Hursomhelst så har vi tillsammans över 100 års erfarenhet av kameraförsäljning och vill inget hellre än att få dig att köpa just den kamera du behöver just för ditt behov.

Donalds Foto drivs och ägs av familjen Svantesson, som funnits i företaget sedan 1946.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kameraförsäljning är endast en del av allt vad vi kan erbjuda dig. Vi lagerför och säljer: kikare allt ifrån små billiga handkikare till större tubkikare, ramar stora som små, album och naturligtvis allt inom kameratillbehör.

Vi fotograferar dina bilder till ID och körkort. Vi tar skadefotograferingar samt utländska pass och visum. Hos oss kan du även boka tid för personalfoto och CV-foto. Vår studio är öppen precis som butiken.

Det våran verksamhet till största delen grundar sig på är bildframställning. Bilder i alla storlekar upp till 60×90 cm. Vi framkallar alla nu existerande filmformat och kopierar dina bilder från alla typer av negativ dia, digitala bildfiler, direkt från foton eller via avfotografering av större tavlor eller produkter. Fotoböcker i olika storlekar och utförande. Sedan ett par år tillbaka kan vi även göra dina bilder på canvasduk. Storlekar finns från 30×30 upp till 50×70.

Vi överför även dina gamla smalfilmer, videofilmer och diabilder till DVD eller USB.

Våra priser på hemsidan gäller endast innevarande lager. Vi reserverar oss för prisjusteringar, som kan förändras väldigt snabbt i dessa tider.

Fotobutiken utan utsläpp!

Eftersom vi har ett samarbete med ISO 14001-certifierade Fujifilm kan du känna dig trygg med att miljötänkandet inte kommer i andra hand. Vårt digitala Fujifilm Frontier minilabb är Svanmärkt. Denna kvalitetsstämpel förklaras med låg förbrukning av kemikalier och el. Användning av icke klorbaserade plaster i fotopapper och bildemballage hör också till den Svanmärkta kvalitetsbilden.Kemikalierna till Frontier hanteras inneslutna i bytbara kassetter. Återvinning bidrar också till ett hållbart samhälle.

Varmt Välkomna in till oss i butiken!